Leukoplast historian saatossa

Vuodesta 1901 lähtien, Leukoplast on sitoutunut vastaamaan terveydenhuollon ammattilaisten tarpeisiin ja tarjoamaan korkealaatuisia tuotteita. Nyt kaikki voivat hyötyä ajan saatossa karttuneesta osaamisestamme. Lue alta, kuinka tarinamme alkoi!

Laastarin historia alkaa

Vuonna 1901 Leukoplast keksi maailman ensimmäisen itsekiinnittyvän laastariteipin, joka oli tehty sinkkioksidista ja luonnonkumista.

Edestäpäin kuvattu kuva ensimmäisestä itsekiinnittyvän kiinnitysteipin rullasta; sen alapuolella lukee vuosi 1901. Sen vieressä näkyy valokuva keksijöistä Oscar Troplowitzistä ja Isaac Lifschützistä.

Ikoni syntyy

Vuonna 1920 Leukoplastin ikoninen punainen rulla ja lukkorengas tuotiin markkinoille.

Päivämäärän 1920 vieressä näkyy ylhäältäpäin ikoninen punainen Leukoplast-rulla, jossa on itsekiinnittyvä kiinnitysteippi.

Maailman ensimmäinen kiinnityssidoksien tuotesarja syntyy

Leukoplast tuo esittelee jälleen uuden innovaation julkaisemalla maailman ensimmäisen kiinnityssidoksen.

Kuvassa on kaksi esimerkkiä Leukoplastin kiinnityssidoksista ja 1970-luvun aikaleima.

Uudet kirurgiset haavasidokset

Seuraava steriili (leikkauksen jälkeinen) sidos otettiin käyttöön vuonna 2006, ja siinä oli erittäin ohuet, hengittävät ja mukautuvat kalvot, jotka tuntuvat kuin toiselta iholta.

Kuvassa on esimerkki modernista (leikkauksen jälkeisestä) steriilistä haavasidoksesta, jonka Leukoplast kehitti vuonna 2006.

Uraauurtava tulehdusten ennaltaehkäisyteknologia

Vuosina 2015 ja 2016 Leukoplast toi markkinoille useita tulehduksia ehkäiseviä tuotteita: Leukomed Sorbact bakteereja sitovalla ominaisuudella, Leukoplast-kiinnitysteipit uudella antimikrobisella rullalla ja suojarenkaalla sekä Leukomed Control, joka on täysin läpinäkyvä ja siten mahdollistaa tulehdusten varhaisen tunnistamisen.

Kuvassa näkyy kolme innovaatiota: Leukoplastin bakteereja sitova tekniikka Sorbact vuodelta 2015, antimikrobinen kela vuodelta 2016 ja Leukomed Control, myös vuodelta 2016, ja jokaisen vieressä lukee niiden käyttöönoton päivämäärä/vuosiluku.

Ihoystävälliset ratkaisut: laastarin historiasta uusimpaan innovaatioomme

Sidosten jatkuva vaihtaminen on osa monien potilaiden ja hoitohenkilökunnan arkea. Ihmiset, joilla on hauras ja vaurioitunut iho, voivat kärsiä ihovaurioista sidosvaihtojen yhteydessä. Uuden Leukoplast skin sensitive -tuotesarjan pehmeä silikonikiinnitys mahdollistaa atraumaattisen sidoksen vaihdon ja suojaa kiinnitysliimasta johtuvilta vammoilta.

Kuvassa on neljä esimerkkiä Leukoplastin tuotteista, joissa on käytetty ihoystävällistä teknologiaa: Fixomull, Leukomed T ja T plus sekä yksi rulla kiinnitysteippiä.

Punaisesta rullasta täyteen tuotesarjaan

Leukoplastilta saat kaiken mitä tarvitset pienten vammojen tai hankalien haavojen hoitamiseen kotona ja ammattikäytössä.