Leukoplast skin sensitive -tuoteperhe – suunniteltu hauraalle iholle

Useat sidosvaihdot ovat rutiinikäytäntö haavanhoidossa. Perinteisten sidosten traumaattinen poistaminen aiheuttaa kuitenkin päivittäin ihon vaurioitumista, tarpeetonta kipua ja infektioita – sekä lisäkustannuksia.

Monien potilaiden iho on herkkä. Ja näiden potilaiden lukumäärä kasvaa jatkuvasti.

Ihorepeämät ovat iäkkäiden potilaiden yleisimpiä haavamuotoja1. Järjestelmällisessä tarkastelussa raportoitiin yleisen esiintyvyyden olevan jopa 22 %2. Useista tekijöistä riippuen ihon vaurioitumisen riski voi lisääntyä1. Henkilöillä, joiden iho on hauras tai vaurioille altis, kuten ikäihmiset ja pikkulapset, tiettyjä lääkityksiä saavat potilaat, joiden sidoksia vaihdetaan usein tai joiden iho on hauras sairauden takia, on suurempi riski saada ihovaurioita.

Pysyy paikoillaan luotettavasti ja hellävaraisesti, mutta irtoaa silti helposti poistettaessa

Leukoplast skin sensitive -teknologian ja siinä käytettävän pehmeän silikonikiinnityksen ansiosta Leukoplast skin sensitive -tuotevalikoimaan sisältyy hellävaraisia ja luotettavia haavanhoitoratkaisuja erittäin herkälle tai vahingoittuneelle iholle. Ja silti tuotteen poistaminen on helppoa ja lähes kivutonta. Leukoplast skin sensitive -tuoteperhe auttaa suojaamaan haurasta ihoa, kun sen poistaminen on kivuttomampaa ja aiheuttaa vähemmän ihovaurioita. Näin myös vältytään tarpeettomien haavojen synnyltä sekä pidentyneiden hoitoaikojen ja lisämateriaalien aiheuttamilta lisäkustannuksilta.

Tuotekuva, jossa näkyvät skin sensitive -teknologian edut: luotettava kiinnittyminen, vähäisempi kipu poistettaessa, helppo irrotus ja uudelleen kiinnittämisen mahdollisuus

Hauras iho – päivittäinen haaste

Kiinnitysteippien ja sidosten traumaattinen poistaminen voi aiheuttaa ihovaurioita ja tarpeetonta kipua. Lisäksi kiinnitysliimojen aiheuttamat ihovauriot voivat lisätä infektioriskiä, saada aikaan suurempia haavoja ja johtaa paranemisen viivästymiseen. Kaikki tämä pidentää hoitoaikoja ja lisää kustannuksia. Potilaat, joiden iho on hauras, voivat olla erityisen alttiita kiinnitysliimoihin liittyville ihovaurioille.

Leukoplast skin sensitive -teknologia

Leukoplast skin sensitive -tuoteperheessä käytettävän pehmeän silikoniliiman pintajännitys on pieni, ja siksi tuote kiinnittyy ihon koko pinnalle välittömästi. Liimakiinnitys on luotettava ja hellävarainen ja vaatii siksi vähemmän ihoon kiinnittymistä ja voimaa poistettaessa tuotetta iholta.

Kuva, jossa näkyvät vakiintuneen ja silikonipohjaisen kiinnitysliiman erot kiinnityshetkellä, ajan mittaan ja poistettaessa.

Vältä haavoja, säästä hoitoaikaa ja materiaalia

Haavojen hoito vaatii aikaa ja rahaa. Jokainen perinteisen kiinnitysliiman aiheuttama potilaan ihon rikkoutuminen lisää kustannuksia. 

Välttämällä kiinnitysliimoihin liittyviä vaurioita potilaan ihoa voidaan suojata ja säästää samalla hoitoaikaa ja materiaalia. 

Saksalaisessa tutkimuksessa3 osoitettiin, että silikonipohjaiset tuotteet voivat vähentää hoitoaika- ja materiaalikustannuksia. Tutkimukseen osallistuvissa sairaaloissa säästettiin keskimäärin yli 80 € potilasta kohden. 

Voit helposti arvioida, paljonko saatat säästää käyttämällä Leukoplast skin sensitive -tuotteita.

Kuva, jossa näkyvät teippiin liittyvien vaurioiden kustannukset.

Ihorepeämät – ihovauriot, jotka liittyvät kiinnitysliimoihin

Tyypin 1 ihorepeämä: lineaarinen tai viisto repeämä, jossa iholäppä voidaan sijoittaa uudelleen haavapohjan suojaksi.

Tyypin 1 ihorepeämä – ei ihon menetystä

Lineaarinen tai viisto repeämä, jossa iholäppä voidaan sijoittaa uudelleen haavapohjan suojaksi.
Tyypin 2 ihorepeämä: iholäppää ei voida sijoittaa uudelleen peittämään koko haavapohjaa.

Tyypin 2 ihorepeämä – osittainen läpän menetys

Iholäppää ei voida sijoittaa uudelleen peittämään koko haavapohjaa.
Tyypin 3 ihorepeämä: täydellinen iholäpän menetys, joka altistaa koko haavapohjan.

Tyypin 3 ihorepeämä – täydellinen läpän menetys

Täydellinen iholäpän menetys, joka altistaa koko haavapohjan.

Leukoplast skin sensitive -tuoteperhe

ammattilaiskäyttöön

Leukoplast-Website-Skin-Sensitive-Solution-Overview-Banner-1600x500px
Lääketieteelliset viitteet

1. Rayner R, Carville K, Leslie G, Roberts P. A review of patient and skin characteristics associated with skin tears. J Wound Care. 2015;24(9):406–14​. 

2. Strazzieri-Pulido KC, Peres GR, Campanili TC, Santos VL: Skin tear prevalence and associated factors: a systematic review. Rev Esc Enferm USP; 2015 Aug; 49 (4): 674–80 

3. Maene: Hidden costs of medical tape induced skin injuries; Wounds UK; 2013; 9 (1) 

4. Koko hoidon ajan