Haavan ensiapu ja turvallisuus

Vammoja voi tapahtua hetkessä. Ne voivat aiheuttaa suuria tai pieniä haavoja, mutta melkein aina niihin liittyy verta, tulehdusriski ja kipua. Ja juuri näihin haavan ensiavussa on keskityttävä.

Vuotavan haavan ensiapu

Jos pidät vammaa vakavana, sinun tulee soittaa lääkärille. Mutta ensiavun antajana sinun on silti toimittava myös itse. Verenhukka ja kipu voivat aiheuttaa sokin, minkä vuoksi loukkaantuneen henkilön tulisi istua tai maata. Arvioi seuraavaksi haava. Verenvuotoon ensiapuna, paina haavaa puhtaalla ja kuivalla sidepyyhkeellä tai nenäliinalla usean minuutin ajan.

Mitä tehdä:

Kuva käsien pesusta haavanhoitovaiheena Leukoplastin haavanhoidon neuvojassa.

1. Pese kätesi:

Pese ja kuivaa kätesi huolellisesti.
Kuva juoksevasta hanasta haavan huuhtelun havainnollistamiseksi haavanhoidon vaiheena Leukoplastin haavanhoidon neuvojassa.

2. Puhdista haava:

Puhdista haava huolellisesti kädenlämpöisellä hanavedellä. Ota pienet roskat ja puutikut pois haavasta huolellisesti steriilien pinsettien avulla.
Graafinen kuva kädestä, joka imee nestettä liinalla, havainnollistamaan haavan kuivaamista haavanhoidon vaiheena.

3. Kuivaa iho:

Kuivaa alue puhtaalla pyyhkeellä.
Tutustu erilaisten haavojen ensiapuun ja hoitovaiheisiin haavanhoidon neuvojassamme.

Seuraavaksi tärkeintä haavan ensiapuna on lopettaa verenvuoto, koska se on isoin uhka potilaan terveydelle. Laastari riittää pienempien viiltohaavojen ensiapuun, kun taas suuremmat haavat vaativat steriilin kompression tai sidoksen. Voimakkaasti vuotavaan haavaan ensiapu on laittaa kompressioside.

Mutta älä unohda omaa turvallisuuttasi: jos hoidat voimakkaasti vuotavaa haavaa, käytä kertakäyttökäsineitä tulehdusten estämiseksi.

Asiantuntevaa haavanhoitoa Leukoplastilta:

Leukoplast® elastic

Venyvät ja kiinnittyvät ensiapusidokset pienille haavoille, viiltohaavoille ja hiertymille.

Cutisoft® | Keinokuitutaitos

Imukykyiset harsotaitokset haavojen puhdistamiseen.

Leukosilk®

Hengittävä kiinnitysteippi vahvalla vetolujuudella, hellä herkälle iholle.